Skład
Skład Merci
Składniki w zależności od rodzaju: cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, pełne mleko w proszku, tłuszcze roślinne (palmowy, shea), orzechy laskowe, migdały, śmietanka w proszku (z mleka), laktoza (z mleka), produkt z serwatki (z mleka), maślanka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, kakao odtłuszczone, emulgator: lecytyny (soja), fruktoza, syrop glukozowy, kawa, syrop z cukru inwertowanego, aromaty, sól. Masa kakaowa: w czekoladzie pełnomlecznej z nadzieniem nugatowym minimum 32%, w czekoladzie śmietankowej minimum 32%, w czekoladzie pełnomlecznej z orzechami i migdałami minimum 32%, w czekoladzie pełnomlecznej z nadzieniem pralinowym minimum 32%, w czekoladzie deserowej mlecznej minimum 45%, w czekoladzie deserowej z nadzieniem marcepanowym minimum 50%, w czekoladzie deserowej z musem czekoladowym minimum 50%, w czekoladzie białej i czekoladzie kawowo-śmietankowej: czekolada śmietankowa minimum 33%, biała czekolada minimum 28%